Konačno se otvaraju vrata za realizaciju investicijskog projekta kampusa Mate Rimca. Grad Sveta Nedjelja objavio je javni natječaj za zasnivanje prava građenja na terenu od ukupno 199 tisuća četvornih metara, za koji je predviđena gradnja proizvodno i razvojno-istraživačkog kampusa, a za koji bi godišnja naknada iznosila minimalno 0,10 kuna po kvadratu. Pravo građenja ugovorilo bi se na 69 godina, što znači da bi investitor godišnje gradu plaćao gotovo 20 tisuća kuna.

Riječ je o nekretninama koje je još 2019. država prenijela u vlasništvo Sv. Nedjelji, čijim je prostornim planom predviđeno da se na području starog dvorca Erdödy u Kerestincu gradi takav kampus.

Natječaj predviđa među ostalim gradnju proizvodnog pogona, ispitnog laboratorija, istraživačko-razvojnog centra, informacijskog i edukacijskog kompleksa s komplementarnim sadržajima za korisnike i posjetitelje, od restorana, dormitorija za kraći boravak do ureda, izložbeno-prodajnih prostora, a moguća je i gradnja manjeg hotela kapaciteta do 100 kreveta. Moguća je i gradnja sportsko-rekreacijskih sadržaja za zaposlenike kampusa.

Prije nekoliko godina kada je objavio namjeru gradnje kampusa, Rimac je objasnio kako bi to bila win-win situacija za sve. “Dvorac bi se obnovio, a firma koja je flagship hrvatske industrije bila bi još reprezentativnija”, kazao je tada Rimac, čije su pogone već tada obilazili zainteresirani ljudi sa svih strana svijeta.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay