Iz svijeta električnih automobila dolaze vrlo kontradiktorne vijesti. S jedne strane, Renault osniva marku samo za “strujiće”, KIA objavljuje odvažne strategije produkcije u milijunima, a svaki se mjesec otkriva na desetine novih modela električnih vozila.

Međutim, s druge strane dolaze i znatno manje optimistične vijesti. U rujnu je Volkswagen objavio prekid proizvodnje modela VW ID.3 i Seat Born, a sada je najavio prekid u proizvodnji još četiri modela: Volkswagenovih ID.4 i ID.5 te Audijevih Q4 E-Tron i Q4 Sportback E-Tron.

Međutim, VW nije jedini u problemima. Fiat je u svojoj tvornici Mirafiori stopirao proizvodnju električnog Fiata 500, a problema s interesom imaju i ostali proizvođači automobila.

Sve to stavlja pod veliki znak pitanja strategiju Europske unije, po kojoj bi se 2035. potpuno zabranila prodaja vozila s motorima na unutarnje sagorijevanje (ICE motorima), te bi svi novoproizvedeni automobili trebali biti električni (ili na vodik). 

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Pexels.com – Photo by Kindel Media: https://www.pexels.com/photo/gray-electric-car-parked-on-a-charging-bay-9800006/