Jesmo li posljednjih mjeseci svjedoci nezapamćenih tržišnih promjena koje će itekako utjecati na naše živote? Zašto je Facebook (Meta) izgubio praktički polovicu svoje tržište vrijednosti i znači li to kraj dominacije najpopularnije društvene mreže na svijetu? Može li se Meta izvući iz velikih problema ili nova istraživanja pokazuju kako će tonuti sve dublje?

Posljednjih smo mjeseci i tjedana svjedoci jednog praktični nezapamćenog tržišnog pada. Naime, vrijednost kompanije Meta (bivši Facebook) u padu je već nekoliko mjeseci, a od početka veljače vrijednost Zuckerbergove kompanije gotovo je prepolovljena u odnosu na najbolje dane. Prije svega pola godine činilo se kako situacija u Meti nikada nije bila bolja, no danas je stanje po Zuckerberga itekako alarmantno.

U pozadini cijele priče kriju se mnogi razlozi, a jedan od temelja definitivno su mnogi problemi sa sigurnošću korisnika koji su se nakupili posljednjih godina. Sada kada su ti mnogobrojni problemi isplivali na površinu, to se drastično odrazilo na samu vrijednost Facebook – koja je srozana gotovo na polovične vrijednosti. Što je razlog tome i znači li to kraj Facebooka

Mjesec koji će u povijesti Facebooka (Mete) zasigurno ostati zabilježen kao jedan od najtežih mjeseci u poslovanju kompanije – svakako je veljača 2022. Na samom početku mjeseca kompanija Meta je počela naglo gubiti na svojoj vrijednosti na burzama, a danas je najviša vrijednost kompanije gotovo prepolovljena. Od rekorda gdje je Facebook prije samo pola godine vrijedio više od jedan bilijun, kompanija je izgubila čak 500 milijardi dolara vrijednosti pa danas vrijedi oko 550 milijardi. Iako je vrijednost kompanije i danas izuzetno visoka, činjenica jest da se radi o ogromnom padu u jako kratkom vremenu – što je signal analitičarima da se događaju negativne promjene koje bi mogle označiti kraj jedne moderne ere čovječanstva.

Kako je veljača odmicala, tako je i vrijednost Meta kompanije nastavila padati, a navedeni pad ne zaustavlja se ni proteklih dana. Analitičari su vrlo zabrinuti jer krivulja vrijednosti samo tone pa prognoze za budućnost baš i nisu optimistične.

Cijeli članak možete pročitati na: pcchip.hr

Foto: Pixabay