Popularna društvena platforma u četvrtak je podijelila karticu Home na dva dijela. Potez obuhvaća Facebookovo nastojanje da korisnicima servira zabavniji i preporučeni sadržaj, pretvorivši platformu u nešto što Mark Zuckerberg zove ‘sustavom za otkrića’. Cilj je, naravno, držanje koraka s rivalima poput TikToka, onima koji plijene pažnju mlađih generacija.

Nakon što otvorite Facebook vidjet ćete karticu Home redizajniranu tako da pomogne u otkrivanju novog sadržaja temeljenog na personaliziranim preporukama koje generira umjetna inteligencija. Kartica Home također će imati Storiese s Facebooka i Reelse s Instagrama, potičući korisnike da instaliraju obje platforme.

Korisnici će pored nove kartice Home dobiti karticu Feeds, a ona neće sadržavati predloženi sadržaj, već najnovije objave prijatelja i praćenih grupa. U kartici Feeds korisnici će moći stvarati ‘favorite’ kojima filtriraju prijatelje, stranice i grupe do kojih im je najviše stalo.

Facebook i Instagram godinama su pod lavinom optužbi da svoje najpopularnije funkcije kopiraju od drugih platformi, umjesto da izmisle svoje. Reels, koje Meta sad pokušava dublje zavući u Facebook, kopija su videa s TikToka. Nadogradnje platforme također izgledaju kao pokušaj kopiranja TikTokovog uspjeha pri zadržavanju korisnika uz uređaje prikazivanjem ‘preporučenog sadržaja’, a Facebook korisnicima želi dati neku dozu autonomije pri izboru sadržaja koji žele gledati.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay