Booking za glavnu sezonu 2022. zasad je bolji od rekordne predpandemijske 2019. godine, ali turistički sektor i dalje je na oprezu i daleko od opuštanja, posebno nakon što je objavljena nova ECDC-ova karta Europe, koja sada uključuje i kriterij cijepljenosti.

“Bojimo se da nam se ove godine na kraju ne istopi sva ona prednost koju smo imali te novu sezonu startamo od nule. Svi živimo od turizma i nije dovoljno imati samo cijepljeni sektor, trebat će nam više od toga ako ćemo na kraju godine željeti podvući crtu i reći da smo bili uspješni”, kazala je predsjednica Udružena hotelijera pri HGK Josipa Jutt nakon današnjeg sastanka Savjeta za oporavak i razvoj turizma.

Predsjednik Udruženja hrvatskih putničkih agencija Tomislav Fain otkrio je kako stojimo po pitanju rezervacija.

“Prema našim informacijama, booking je zasad bolji nego 2019. godine, no treba imati na umu da je riječ samo o rezervacijama bez uplata što znači da one u nekom trenutku mogu biti i otkazane. Zabrinuti smo zbog nove karte Europe, svi znamo što će biti ukoliko ostanemo crveni te ukoliko njemačka Vlada izda preporuku da se ne putuje u Hrvatsku”, kazao je Fain.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay