Novo rješenje već koristi Ferratum banka, koja građanima nudi izdavanje kredita izravno preko interneta

I dok je Fina time dobila još jedan kanal kroz kojeg nudi digitalni potpis u oblaku, koji na sudu vrijedi isto kao i vlastoručni potpis tintom na papiru, Identyum je tom suradnjom dobio mogućnost nuditi uslugu gdje bilo koji građanin može na bilo kojem internetskom ili mobilnom servisu ad-hoc, odnosno instantno, i to pravno valjano, potpisati bilo koji ugovor. Drugim riječima, Identyum sada može telekomima, bankama, internetskim trgovcima i drugim biznisima nuditi mogućnost da im korisnici izravno preko interneta, bez ikakve dodatne tehnologije, odmah potpisuju ugovore.

Za korištenje Finina digitalnog potpisa, primjerice, prije je trebao poseban USB ili smart-kartica. Tako je ovakva usluga bila ograničena samo na stolna i prijenosna računala. Sad se teoretski može koristiti i preko mobitela.

Identyum je tu uslugu odmah i testirao s Ferratum bankom. Tako sada ta banka svojim korisnicima nudi mogućnost da ugovore kredit u cijelosti preko interneta.

Kad korisnik na internetskim stranicama Ferratum banke zatraži kredit, odmah se preusmjerava na Identyum koji provjerava njegov identitet i zatim na kraju procesa ishođenja kredita nudi korisniku mogućnost da ga odmah online i potpiše. 

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Pixabay