Finalni proizvođači namještaja ove će godine drvnu sirovinu nabavljati uz 25 posto nižu cijenu od dosadašnje, istaknuo je u srijedu ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić na konferenciji “Budućnost hrvatske drvne industrije”.

“U drvnoj se industriji vide pozitivni pomaci, način dodjele drvne mase odredila je sama drvna industrija i odredili su smjer koji je, po meni, iznimno dobar i koji će dovesti do poboljšanja stanja hrvatske drvne industrije”, naglasio je Tolušić na konferenciji koju su organizirale Hrvatske šume, Poslovni dnevnik i Večernji list.

Inače, Hrvatske šume i Udruženje drvno-prerađivačke industrije HGK su krajem prošle godine potpisali pismo razumijevanja za ugovaranje okvirnih i godišnjih ugovora za kupoprodaju trupaca, a tada je istaknuto i da će finalni proizvođači namještaja dobiti 25 posto rabata na sve vrste drvne sirovine.

Hrvatske šume su početkom ove godine objavile javni poziv za prodaju trupaca, čiji bi rezultati trebali biti poznati u četvrtak.

Ove će godine Hrvatske šume posjeći 2,477 milijuna prostornih metara drva, a svi proizvođači iz javnog poziva koji su objavile Hrvatske šume o prodaji godišnje količine trupaca dobit će tražene količine sirovine, istaknuo je Tolušić.

Po njegovim riječima, proizvođači namještaja nikada nisu nabavljali jeftiniju sirovinu nego što će je nabavljati ove godine. Rezultati toga trebali bi se vidjeti za godinu, dvije u povećanoj prodaji domaćeg namještaja, ali i većem izvozu.

Cijeli članak možete pročitati na: direktno.hr

Foto: Shutterstock