Međimurje je u specijaliziranom izdanju Financial Timesa “fDi Magzine”, koje prati i uspoređuje investicijska kretanja na svjetskoj razini, svrstano među prvih deset među regijama s manje od milijun i pol stanovnika, u kategoriji kvalitete strategije za privlačenje stranih ulaganja.

Međimurje je sedmo, u konkurenciji 146 lokacija koje imaju manje od 1,5 milijuna stanovnika.

Na konferenciji za novinare u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje, međimurski župan Matija Posavec izjavio da se takve nagrade ne dobivaju slučajno već su plod višegodišnjeg i sustavnog rada na privlačenju ulaganja, promicanju međimurskog gospodarstva i jačanju poduzetničkog okruženja.

Iznio je brojke koje po njegovu mišljenju pokazuju zašto je fDi Magazine svrstao Međimurje u TOP 10 regija budućnosti.

“Jedina smo županija koja je 2014. imala BDP veći nego 2008., a u tom razdoblju zabilježili smo najveći rast plaća u Hrvatskoj” izjavio je Posavec.

Osvrnuo se i na pozitivnu vanjskotrgovinsku bilancu kazavši kako Međimurska županija ima dvostruko veći izvoz od uvoza. Govoreći o porastu zaposlenosti istaknuo je kako je u protekle četiri godine otvoreno novih 2500 radnih mjesta.

Odgovarajući na pitanje koje su prednosti Međimurja u odnosu na druge regije, rekao je da su to geografski položaj, visoka razina komunalne infrastrukture, efikasna javna uprava i prije svega izuzetno radišni ljudi.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Shutterstock