Poduzetnički inkubator ostvario je u kratkom vremenu veliku popularnost, kontinuirano se popunjava, a Novska je postala regionalni centar za razvoj videoigara u najbrže rastućoj industriji koja na svjetskoj razini vrti milijarde. Zato se i planovi šire te se kreće u osnivanje kampusa za gaming industriju PISMO, koji će sadržavati fakultet, smještaj za učenike i studente, akcelerator gaming industrije i poduzetnički inkubator za eSport. Tako će se dopuniti i već obavljene faze razvoja Poduzetničkog inkubatora.

U prvoj fazi projekta PISMO omogućeno je besplatno učenje engleskog jezika za svu djecu u vrtićima u županiji. Druga faza su radionice za osnovne i srednje škole o softverskim alatima koji se koriste za izradu videoigara, dok je treća faza poduzetnički inkubator. U četvrtoj fazi je uvođenje srednjoškolskog zanimanja tehničar za razvoj videoigara, dok su u petoj financijske potpore za nove startupe koji se osnivaju nakon navedenih edukacija i škola.

U projekt se uključio i Hrvatski zavod za zapošljavanje koji je napravio posebne mjere samo za PISMO pa isplaćuje minimalnu hrvatsku plaću i putne troškove svima koji odluče doći u Novsku iz svih dijelova Hrvatske na edukaciju u trajanju od šest mjeseci.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Pixabay