Traže ukidanje članarine u Gospodarskoj komori, Obrtničkoj komori i Turističkoj zajednici te drugih nameta

U druga Glas poduzetnika pokrenula je peticiju pod nazivom “STOP nepotrebnim nametima!”

Njome traže ukidanje obvezne članarine u Hrvatskoj gospodarskoj komori, Hrvatskoj obrtničkoj komori i Hrvatskoj turističkoj zajednici. Osim toga, traže ukidanje ili drastično smanjivanje svih ostalih parafiskalnih nameta koji opterećuju poduzetnike, obrtnike, ali i sve druge građane.

ČLANSTVO U KOMORAMA PRISILNO

Razni parafiskalni nameti već godinama izazivaju nezadovoljstvo poduzetnika, a pogotovo su im problematične članarine u komorama, u koje su učlanjeni prisilno, a mnogi od tog članstva ne vide nikaku korist, već samo nepotreban trošak.

Osim ukidanja obveznog članstva u HGK i HOK-u, traže i da se financiranje turističkih zajednica vrši iz boravišnih pristojbi. Naime, turističku članarinu sada su obvezne plaćati gotovo sve tvrtke, od kojih većina nema nikakve veze s turizmom.

PODRŽAVA IH 6 STRUČNIH UDRUGA

Peticiju Glasa poduzetnika podržava i šest stručnih udruga: Cisex – Hrvatska udruga nezavisnih izvoznika softvera, Hura! – Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje, Lipa – Udruga poreznih obveznika, Nacionalna udruga ugostitelja, Women in Adria – udruga žena u poduzetništvu i Udruga OPG-a Hrvatske “Život”.

Cijeli članak možete pročitati na: telegram.hr

Foto: Pixabay