Udruga Glas poduzetnika u ponedjeljak je pozvala gradove i općine, odnosno njihove gradonačelnike i načelnike, da donesu odluke o ukidanju komunalne naknade te obveze plaćanja naknada i najamnina za najmoprimce kojima je odlukom Stožera civilne zaštite onemogućeno poslovanje.

Poziv je upućen i privatnim vlasnicima nekretnina koje iznajmljuju najmoprimcima a čije je poslovanje također onemogućeno, navodi se u priopćenju, uz napomenu da je poziv uslijedio nakon provedene ankete među članovima, prikupljenih informacija od članova i iz medija.

“Ugledajte se na Novalju, Bjelovar, Koprivnicu, Gospić, Đurđevac, Sv. Nedjelju, Rijeku i druge gradove i općine koje su takve odluke već donijeli. Ugledajte se na one gradove i općine kojima je jasno da moramo preživjeti danas kako bi sutra ponovo mogli biti oni koji su do jučer, desetljećima, punili i vaš proračun. Odreknite se i vi nečega i pokažite tu toliko naglašavanu solidarnost i zajedništvo”, poručuju iz Glasa poduzetnika u priopćenju.

Iz Udruge Glas poduzetnika u priopćenju iznose i podatke iz ankete među članovima koja je, kako navode, pokazala da su reakcije gradova i općina na krizu bile uglavnom mlake i nedostatne.

Također, predlažu i osnivanje fonda za subvenciju dijela iznosa najamnina zatvorenih nekretnina u privatnom vlasništvu, a u skladu s mogućnostima gradova ili općina. Apeliraju i na sve vlasnike (fizičke i pravne osobe) nekretnina koje su zatvorene, da budu uviđavni sada kada je potrebno, te maksimalno iziđu u susret svojim najmoprimcima, jer će im se to u budućnosti višestruko vratiti.

Cijeli članak možete pročitati na: hr.n1info.com

Foto: Pixabay