“Dok druge zemlje Europske unije snižavaju PDV, Hrvatska to nije učinila, unatoč stalnim apelima. Također, u vrijeme u koje bi HTZ trebao raditi veliki posao na privlačenju gostiju i pravovremenoj i adekvatnoj komunikaciji, od njih hrvatski turistički djelatnici nemaju baš nikakve koristi”, priopćili su iz Udruge glas poduzetnika.

“Ključna grana hrvatskog gospodarstva gubi perspektivu”

“Ako Vlada ne smanji PDV svima u turizmu i ugostiteljstvu na min. 13%, kao najugroženijim djelatnostima te ukoliko ne dođe do ključnih reformi u sektoru turizma, a pogotovo ako dođe do spajanja ministarstava turizma i kulture, za što se nadamo da se ipak neće dogoditi, ključna grana hrvatskog gospodarstva gubi perspektivu.“ rekao je Hrvoje Bujas, predsjednik udruge Glas poduzetnika.

“Što radi HTZ?”

“U ovim postojećim uvjetima, s visokim PDV-om, svakodnevnim otkazima rezervacija usko vezanim za broj oboljelih od COVID-19 u Hrvatskoj, sa smanjenim brojem stolova u ugostiteljskim objektima, velikim izdacima za dezinfekcijska sredstva, silnim parafiskalnim nametima od kojih se ne odustaje kao da živimo jednu od najboljih turističkih sezona – za preživljavanje ima sve manje šanse. Uz to, država je odustala od rješavanja problema moratorija na leasinge. Intervencija je stoga nužna! Zapravo, bila je nužna već jučer.

Za to vrijeme u kojem je grana koja pokreće hrvatsko gospodarstvo pred propasti, pitamo se što radi HTZ?”, pišu iz UGP.

Cijeli članak možete pročitati na: hr.n1info.com

Foto: Pixabay