GSTC je u Dubrovniku započeo s mjerenjem održivosti destinacije temeljem UN-ovih kriterija održivosti i destinacijskog menadžmenta, što je prvi takav projekt u Hrvatskoj, a rezultati bi se mogli znati u siječnju 2020., doznaje se iz Grada Dubrovnika.

To mjerenje GSTC provodi za gradsku upravu, a dio je sveobuhvatnog gradskog projekta “Poštujmo Grad/Respect the City”. Nakon mjerenja se očekuje izvješće Ocjene odredišta za Dubrovnik, što je, kako ističu iz Grada Dubrovnika, uz Plan upravljanja zaštićenom spomeničkom cjelinom grada Dubrovnika, koji je također u fazi izrade, ključni dokument.

“Ključni element upravljanja gradom i dubrovačkim turizmom je uz ostalo suradnja s Lučkom upravom Dubrovnik kroz reguliranje istovremenog broja kruzera, upravljanje brojem jednodnevnih izletnika u staru gradsku jezgru pomoću internetskih vaučera za autobuse te informiranje stacionarnih gostiju pomoću smart city alata”, naglasio je Franković.

Najavio je i da će budući potezi Grada ići za tim da Dubrovnik postane još bolje mjesto za život i time posljedično i za turiste.

Cijeli članak možete pročitati na: mint.gov.hr

Foto: Pixabay