Svakako mislim da je godinu obilježila korona kriza kao nepovoljan događaj, a veliki uspjesi i investicije u hrvatske IT kompanije kao pozitivan događaj, ističe Dražen Oreščanin iz Poslovne inteligencije.

„U Poslovnoj inteligenciji smo umjereno zadovoljni s ovom godinom. Ono što je najbitnije je da smo svi živi i zdravi, neki su preboljeli koronu, a imamo i puno mladih roditelja. Imamo mali porast prihoda u odnosu na prošlu godinu, iako nismo zbog krize ispunili sve planove, neki projekti koje su naši korisnici planirali za ovu godinu su odgođeni ili otkazani. Tijekom krize smo se i dodatno ekipirali te kraj godine dočekujemo s petnaestak zaposlenih više nego na početku godine i sada imamo oko 150 zaposlenih.  Nekoliko ključnih stvari koje bih istaknuo u ovoj godini su rast prihoda naše tvrtke u Londonu koja će ove godine ostvariti oko milijun Eura prihoda, početak IRI-2 projekta za implementaciju umjetne inteligencije u softver za privatnost podataka na kojem radimo s FER-om, te nedavno otvaranje našeg startup BIRD Inkubatora za timove koji razvijaju softver vezan za analitiku i umjetnu inteligenciju“, objašnjava Oreščanin.

Prema njegovim riječima u sljedeću godinu ulaze ambiciozno, kao i u svaku do sada. Planiraju rast prihoda od oko dvadesetak posto u odnosu na ovu godinu, posebno na stranim tržištima i naravno dalji rast prihoda od vlastitih softverskih proizvoda.

Cijeli članak možete pročitati na: ictbusiness.info

Foto: Pixabay