GOOGLEOVIM zaposlenicima u SAD-u koji se odluče na rad od kuće može biti trajno smanjena plaća. Američka tehnološka kompanija razvila je kalkulator plaća koji zaposlenicima omogućuje da vide učinke rada na daljinu ili selidbe. Nekim zaposlenicima na daljinu, posebice onima koji daleko putuju do posla, mogla bi se smanjiti plaća ako ne promijene adrese, piše BBC.

Smanjena mu plaća za visinu promaknuća

Jedan Googleov zaposlenik, koji radi u Seattleu, ali putuje dva sata na posao, požalio se Reutersu da se suočio sa smanjenjem plaće od 10 posto zbog odabira da radi od kuće s punim radnim vremenom: “Toliko je smanjenje plaće taman koliko sam dobio za posljednje promaknuće. Nisam se toliko trudio oko promaknuća da bi mi sada smanjili plaću.”

Jake Rosenfeld, profesor sociologije na sveučilištu Washington u St. Louisu, kaže kako je Googleov potez alarmantan: “Jasno je da Google to ne mora učiniti. Google je ovim radnicima dosad isplaćivao 100 posto plaće. Dakle, nije točno da si ne može priuštiti isplaćivati dosadašnje iznose svojim radnicima koji odluče raditi na daljinu.”

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Pixabay