Najposjećeniji, i među mladencima, najpopularniji Sajam vjenčanja,zdravlja i ljepote “Wedding day” održati će se 27-29.siječnja 2017.g. u Spaladium Areni pod Pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita, Hrvatske gospodarske komore, Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Turističke zajednice Grada Splita, Terracon d.d. i brojnih drugih pokrovitelja. Kako u redakciji Terracon Business News-a pomno pratimo sva splitska događanja, kojih nažalost i nema koliko bismo željeli, sa osobitim zadovoljstvom smo se uputili do direktorice Wedding day-a, poznate splitske poduzetnice Gordane Franić kako bismo iz prve ruke doznali više informacija o ovogodišnjem projektu koji donosi i značajne novine.

TBN: Gordana, i ove godine Splićani imaju priliku posjetiti još jedan sajam WEDDING DAY?

Ovogodišnji Sajam vjenčanja,zdravlja i ljepote “Wedding day” u, za ovu prigodu, uistinu bajkovito uređenoj Spaladium areni, donosi predstavljanje više od 160 izlagača na preko 5200m2 i što je najvažnije: ulaz je besplatan za sve posjetitelje. Novina u odnosu na ranije sajmove jest da je na traženje izlagača i partnera nadolazeće 4. izdanje Sajma prošireno za jedan dan kako bismo održali tendenciju rasta i razvoja ove manifestacije te time osigurali uspješniju poslovnu godinu svim gospodarskim subjektima koji se prezentiraju na Sajmu.

TBN: Što je još novost ove godine?

Ove godine smo otišli i korak dalje tako što smo ponudu sajam proširili i ponudom za bebe i trudnice tako će se u sklopu sajma održati i revija za najmlađe sa bogatim programom za djecu.

TBN: Ukratko, što sve mladenci mogu vidjeti na sajmu?

Bogatom ponudom naših izlagača osiguravamo budućim mladencima mogućnost organizacije vjenčanja na jednom mjestu samom posjetom sajmu. Uz sajamske popuste i raskošnu ponudu hotelijera, ugostitelja, vjenčanica, muških odijela, fotografa, snimatelja, cvjećara, zlatara,slastičara, cateringa, salona za uljepšavanje, bendova i svega ostalog potrebnog da bi njihovo vjenčanje bilo dan za pamćenje posjetitelji mogu osvojiti i vrijedne nagrade.

TBN: Recite nam ukratko o programu?

I ove godine program sajma obilovati će brojnim događanjima kao što su: 4 ekskluzivne modne revije od kojih bi stavila akcent na HUMANITARNU REVIJU koja će se održati 28.01. subota u 18h koju će nositi poznate osobe iz javnog života,make up &hair show, cvjetne radionice, brojne edukacije, prezentacije te GASTRO SHOW-natjecanje hotelijera i ugostitelja za najkreativniji vjenčani menu, te natjecanje slastičara za najljepše dekoriranu vjenčanu tortu na temu :”Wedding in Central Dalmatia”

TBN: Kako ste se odlučili baš za ovaj termin?

Termin održavanja sajma je određen sukladno strategiji TZ SDŽ da se manifestacijom posebno obogati vansezonski turistički period. Ujedno tendencija sajamske manifestacije jest očuvanje tradicije održavanja vjenčanja kao tradicionalnog obreda koji je u životu čovjeka jedan od najvažnijih dana , a time i očuvanja društvene vrijednosti braka i obitelji što ujedno i izvanredno utječe i na povećanje nataliteta u RH te također na očuvanje zanata i ostalih poduzetničkih djelatnosti vezanih za ovaj događaj. Također, sajam prijavama putem elektroničke pošte i uporabom društvenih mreža potiče i na razvijanje informacijsko – komunikacijske tehnologije.

TBN: Osim izložbenog, Wedding day pruža i edukacijski dio?

Sajamska manifestacija brojnim edukacijskim i prezentacijskim radionicama poprima i važnost kada je riječ o poticanju razmjene znanja između obrtnika i poduzetnika. Ova sajamska manifestacija je platforma razvoja specijaliziranog destinacijskog proizvoda – „Wedding in Central Dalmatia“, tematskih vjenčanja temeljenih na očuvanju tradicija i običaja, ali i turističke valorizacije povijesnih specifičnosti naše Županije, posebice zaobalja. Kako bismo gospodarstvenike upoznali s cijelim projektom na sajmu će se održati edukativno predavanje s radionicom koju priprema i moderira prof. dr. sc. Neven Šerić s Ekonomskog fakulteta u Splitu.

TBN: Gdje će se održavati edukacije?

Svim zainteresiranim gospodarstvenicima i ostalim gospodarskim dionicima a također i svim edukacijskim ustanovama i institucijama na raspolaganju stoji naša edukacijska dvorana sa kapacitetom većim od 50 sjedećih mjesta.

TBN: Tu je i poseban ‘Kutak za gospodarstvenike’?

Unutar prostora dvorane nalazit će se i poseban “Kutak” za sve gospodarstvenike pod nazivom “Gospodarska zona” koja će biti isključivo namijenjena informiranju gospodarstvenika o gospodarskim akcijama, udruženjima, klasterima te različitim gospodarskim potporama i proizvodima za gospodarstvenike na tržištu. Na kraju razgovora koristim priliku i svih pozivam na Wedding day u Spaladium Arenu 27-29. siječnja 2017.g. Vidimo se!