”APN ovaj mjesec nije uplatio novac za subvencije, a banke su svima koji imaju subvencije naplatili puni iznos rate. Meni je to potvrdila i moja osobna bankarica jer je njima u banku došao i dopis iz APN-a. Nazvala sam još nekoliko prijatelja diljem Hrvatske da si provjere stanje, i svima je naplaćen puni iznos”, rekla je za Dnevnik.hr Zagrepčanka koja je prije tri godine kupila nekretninu uz subvenciju APN-a.

Dodala je da su joj iz banke rekli i kako znaju da su građanima sada naplaćeni veliki iznosi, no objašnjava nam da u ugovoru koji se potpisuje s APN-om stoji da, u slučaju da Agencija ne uplati svoj dio na rate na vrijeme, mora ga platiti korisnik.

”To i nije pravno sporno, iako nikako nije u redu i trebali bi obavijestiti korisnike kredita, a ne samo uzeti novac”, smatra Zagrepčanka. Otkrila je i da će njezinoj kolegici zbog toga banka ovog mjeseca uzeti gotovo cijelu plaću.

Dodatan je problem i što su korisnici sve to morali otkrivati sami. ”Ništa nismo dobili, nikakvu obavijest, nitko nas nije niti zvao pa da nas barem upozori na to. Saznala sam sama jer sam zvala banku iz koje su mi rekli da su oni dobili obavijest ranije pa su bili spremni za pozive građana”, ispričala je druga Zagrepčanka, koja je također ugovor s APN-om sklopila 2017. godine, javlja Dnevnik.hr.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay