Ključni faktori diferencijacije Gorskog kotara neukroćen i neodoljiv okoliš, autohtona gastro ponuda, raznovrsnost sadržaja aktivnog odmora i bogata kulturna baština.

Gorski kotar regija je koja povezuje kontinentalnu i mediteransku Hrvatsku, a u toj regiji možete se odmoriti ljeti, kada vam pruža potrebnu svježinu i blizinu mora, ali i zimi, kada vas ugošćuje u svojoj zimskoj idili. Odlazak u Gorski kotar može biti nezaboravna pustolovina, a od prošle godine, kada je osnovana Turistička zajednica Gorskog kotara, cijela regija dobila je mogućnost jedinstvenog nastupa na domaćem i stranim tržištima.

Standardi kvalitete ono su čime se vode pa je svakako neophodno spomenuti i projekt integralnog upravljanja kvalitetom koji provode u suradnji s tvrtkom Feel IQM. Želja je postići jedinstven standard kvalitete pružene usluge u destinaciji, a projekt će se realizirati u sljedeće dvije do tri godine.

U Gorskom kotaru razmišljaju u smjeru velikih planova, a iako su u prošloj godini zabilježili pad od oko 30 posto u odnosu na 2019., iz Turističke zajednice Gorskog kotara kažu da su prepoznati kao sigurna destinacija i lokalitet gdje se turisti u okrilju prirode mogu regenerirati.

Nasuprot prošlogodišnjem padu, prvi kvartal ove godine pokazuje dobre rezultate. Iz razgovora s direktorom Hrgom saznajemo da su premašili čak i rekordne brojke iz 2019. godine. Zabilježili su povećanje od 53,66 posto u broju dolazaka i 46,14 posto u broju noćenja, u odnosu na vrijeme prije proglašene epidemije.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay