FOTO: MRRFEU – https://razvoj.gov.hr

ZAGREB – Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić održao je 30. svibnja sastanak s predstavništvom Veleposlanstva Republike Turske u Republici Hrvatskoj kojeg su činili veleposlanik Ahmet Tuta, drugi tajnik Veleposlanstva Mustafa Gun i savjetnica za trgovinu Ebru Arisoy. Razgovarali su o partnerstvu i suradnji između Turske i Hrvatske na važnim strateškim projektima.
Predstavnici Veleposlanstva izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom gospodarskom suradnjom između dvije države i istaknuli potencijal za mogućom suradnjom i zajedničkim ulaganjima u projekte iz područja obnovljivih izvora energije, prometa, poljoprivrede i IT sektora. Veleposlanik Ahmet Tuta poseban naglasak stavio je na partnerstvo u većim infrastrukturnim projektima na području Republike Hrvatske.
Ministar Tolušić izrazio je zadovoljstvo velikim interesom Republike Turske za ulaganja u projekte od strateškog značaja, istaknuvši kako jedna mala Hrvatska može puno toga ponuditi velikom tržištu kao što je Turska.

IZVOR: Službene stranice Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije