Grad Makarska i ove je godine podijelio uskrsne poklon-bonove umirovljenicima uz strogo poštovanje epidemioloških mjera. U redu se strpljivo čekalo jer svaka kuna je uvijek dobrodošla, a pogotovo pred uskrsne blagdane, kada se, bez obzira koliko imao, uvijek više potroši. Ovo je druga godina zaredom da Grad Makarska svojim umirovljenicima, uz božićnice, dijeli i uskrsnice.

Pravo na poklon-bon u Makarskoj ostvaruju svi umirovljenici s prebivalištem na području grada, bez obzira na to jesu li mirovinu ostvarili u Hrvatskoj ili(i) inozemstvu, uz uvjet da mjesečni iznos ne prelazi 3500 kuna. Prema zadnjim podacima, umirovljenika koji ostvaruju to pravo ima oko 2700, a iznos osiguran u proračunu za 2021., predviđen za božićnice i uskrsnice, je 1.200.000 kuna.

ISPRAVLJENA NEPRAVDA

– Kad smo 2017. preuzeli odgovornost za vođenje grada, pravo na božićnicu su ostvarivali umirovljenici kojima mirovina ne prelazi 3500 kuna, ali samo oni koji su mirovinu ostvarili isključivo u Republici Hrvatskoj. Bili smo svjesni da je to nepravedno i diskriminirajuće, a građani su nas svojim povjerenjem na izborima 2017. obvezali da ispunimo naša predizborna obećanja. Mi smo tu nepravdu ispravili i omogućili da svi umirovljenici, bez obzira na to gdje su zaradili mirovinu, dobiju božićnicu.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay