Aktualni čelnik Miamija i novoizabrani prvi čovjek New Yorka na Twitteru se razbacuju najavama o primanju plaće u kriptovalutama. Nije sasvim jasno hoće li to biti izvedivo

Na nedavno održanim izborima u New Yorku pobijedio je Eric Adams, bivši policajac, a danas političar Demokratske stranke i trenutačni predsjednik okruga Brooklyn. On će 1. siječnja 2022. godine, po isteku mandata sadašnjeg gradonačelnika, zasjesti u fotelju prvog čovjeka New Yorka. Jedno od obećanja 61-godišnjeg izabranog gradonačelnika jest i da će od svojeg grada napraviti veliko središte kriptozajednice i novih tehnologija.

Nekoliko dana nakon pobjede na izborima Adams je ušao u kratku Twitter raspravu s gradonačelnikom Miamija, Francisom Suarezom, koji je najavio da bi mogao svoju prvu plaću u novom mandatu primiti u bitcoinu te kako će to označiti početak novog doba za njegov grad. Miami bi, naime, trebao postati “središte inovacija u području kriptovaluta”.

Na Suarezovu objavu Adams je povisio uloge, te objavio da će on svoje prve tri plaće primiti u bitcoinu. “New York će postati središte industrije kriptovaluta i drugih brzorastućih, inovativnih industrija. Samo čekajte!”, napisao je Adams.

Cijeli članak možete pročitati na: bug.hr

Foto: Pixabay