Američka kompanija Uber Technologies zabilježila je u proteklom tromjesečju rast gubitka na više od milijardu dolara, dok su prihodi na kvartalnoj razini porasli po jednoznamenkastim stopama uoči planirane inicijalne javne ponude (IPO) iduće godine.

Ta kompanija za posredovanje u uslugama prijevoza, sa sjedištem u Silicijskoj dolini, u trećem je tromjesečju poslovala s gubitkom od 1,07 milijardi dolara, dok je u prethodnom kvartalu gubitak iznosio 891 milijun.

Neto prihodi kompanije porasli su u proteklom tromjesečju za 5 posto u odnosu na prethodni kvartal, na 2,95 milijardi dolara, dok su bruto prihodi od narudžbi porasli 6 posto, na 12,7 milijardi dolara, objavio je Uber.

Donedavno su prihodi te kompanije rasli po dvoznamenkastim stopama na kvartalnim razinama, no u posljednjim je tromjesečjima njihov rast usporen na jednoznamenkaste.

Međutim, na godišnjim razinama bilježi se i dalje snažan rast. Tako su neto prihodi u proteklom tromjesečju bili za 38 posto veći nego u istom lanjskom razdoblju, dok su bruto prihodi istodobno skočili za 41 posto.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay