Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) je obavljajući nadzorne aktivnosti primijetila kako se u Zagrebu održavaju seminari na kojima prodajni agenti ili druge povezane osobe prezentiraju poslovanje društva Eaconomy Limited. Sukladno podacima koji su dostupni na stranici www.eaconomy.com radi se o društvu s uredima u Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama.

“Prema javno dostupnim podacima, takve osobe s područja Republike Hrvatske putem navedenih seminara kao i putem Interneta/Youtube kanala nude hrvatskim građanima informacije o tome kako pristupiti Forex tržištima (tržišta na kojima se trguje valutnim parovima), pri čemu se, uz novčanu naknadu, potencijalnim klijentima nude i alati/programi koji daju signale odnosno obavještava korisnike usluge o prilikama za kupoprodaju valuta na tržištu.

U svojem obraćanju Hanfa upozorava javnost kako društvo Eaconomy Limited nema odobrenje Hanfe poslovati kao investicijsko/brokersko društvo odnosno pružati usluge trgovanja financijskim instrumentima ili savjetovanja u vezi s istima.

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Pixabay