Putem prvog Kineskog međunarodnog sajma uvoza, koji će se održati u studenom u Šangaju, Kina planira povećati svoj uvoz, a Hrvatska gospodarska komora (HGK) će sufinancirati dio troškova sudjelovanja domaćih tvrtki na tom sajmu te organizirati poslovni forum i razgovore između hrvatskih i kineskih tvrtki.

Prvi Kineski međunarodni uvozni sajam održat će se u Šangaju od 5. do 10. studenog ove godine. U sljedećih pet godina očekuje se da će Kina, s populacijom od otprilike 1,3 milijarde, uvesti proizvoda i usluga vrijednih više od 10.000 milijardi dolara.

Na sajmu će bit organiziran Paviljon trgovine i investicija po zemljama, na kojem će države moći pokazati vlastiti razvoj investicija, trgovine robom i uslugama, uvjete u industriji i turizam. Taj dio bit će namijenjen za prezentaciju, a ne za ugovaranje poslova.

Bit će organizirana i Izložba poslovanja kompanija, a u izložbenom prostoru kompanije će moći predstaviti svoju robu i usluge, uključujući inteligentnu i opremu visokog stupnja dovršetka, potrošačku tehniku, kućanske aparate, odjeću, potrošačka dobra, automobile, hranu i poljoprivredne proizvode, medicinske uređaje i instrumente, lijekove i sredstva za zdravstvenu zaštitu. Kod usluga, moći će predstaviti tehnologije u nastajanju, outsourcing, inovativni dizajn, kulturu, obrazovanje, turističke usluge itd. Na toj izložbi zemlje će moći ugovarati prodaju s kineskim poduzećima ili onima iz drugih država.

Cijeli članak možete pročitati na: direktno.hr

Foto: Shutterstock