Ako se Apple nadao da će preksinoć predstavljeni iPhone 12 u svoje četiri inačice očarati svijet i pokrenuti novi “superciklus” kupovanja u predstojećem blagdanskom razdoblju, dan nakon velike prezentacije novih uređaja morao im je doći kao osobito hladan tuš, piše Jutarnji list.

Reakcije novinara, recenzenata i regularnih kupaca koje se kreću od mlakih do beskrajno otrovnih možda ih i nisu pogodile toliko koliko ih je morao stresti aperkat s Wall Streeta – u jednom danu izbrisana je 81 milijarda dolara njihove tržišne kapitalizacije nakon što je vrijednost dionice pala 4 posto.

Možda je izlišno podsjećati, ali prlikom predstavljanja nove generacije svjetski popularnog i mjesecima anticipiranog tehnološkog proizvoda s dionicom bi se trebalo događati upravo suprotno. iPhone je svoj prodajni vrhunac doživio prije tri godine.

700 i 1100 dolara u Americi, odnosno sve do 2000 dolara u nekim drugim dijelovima svijeta

Za početak, Apple je odlučio telefone prodavati i isporučivati bez punjača i bez slušalica.

Također je zanimljivo da je Apple odlučio izostaviti slušalice upravo u trenutku kada je u svijetu eksplodirala potražnja za bežičnim slušalicama kao što su – samo primjera radi – Appleove AirPods.

Nadalje, dok Android telefoni imaju brzinu punjenja od 40, 50 pa sve do 120W, iPhone 12 može se puniti maksimalnom brzinom od 20W.

Nadalje, iPhone 12 (oko 8000 kuna) i 12 Mini (oko 7000 kuna) počinju sa 64 GB interne memorije, što je danas sramotno malo. Nadalje, i za mnoge najbolnije, Apple je odlučio ekrane iPhonea 12 ostaviti na frekvenciji osvježavanja slike od 60 Hz.

Android telefoni još od 2017. počeli su dolaziti s ekranima od 120 Hz (dakle, slika se osvježava 120 puta u sekundi, dok je kod iPhonea to upola manje).

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay