Ako se Google zaista odluči na radikalan potez i napusti Australiju, svoju priliku na tom tržištu tada bi mogao iskoristiti Microsoft sa svojim Bingom.

I dalje nije poznato kakva je situacija s budućnosti Googlea u Australiji. Ako se ne postigne dogovor oko njihova plaćanja medijima čiji se linkovi pojavljuju prilikom rezultata pretraživanja, čak postoji mogućnost da Google digne sidro iz zemlje. Sličan pritisak oko plaćanja je i na Facebooku te postoji mogućnost da, ako ne bude drugog rješenja, i popularna društvena mreža krenem istim putem kao i Google.

No što će se dogoditi u slučaju da Google napusti Australiju? U toj zemlji već provode eksperimente u kojima se korisnicima koji pretražuju sadržaj ne prikazuju rezultati s najpopularnijih medija, kako bi im pokazali kakva im je sudbina bez Googlea. No australska vlada vodi se krilaticom “koga nema, bez njega se može” te razmišljaju o alternativama. Svoju priliku na tom tržištu tako vidi – Microsoft.

Prema ministru komunikacija Paulu Fletcheru, Microsoft je iznimno zainteresiran za australsko tržište na kojem, u slučaju da vlada i Google ne nađu zajednički jezik, vide veliku priliku za svoju tražilicu Bing. Kaže kako je izvršni direktor Microsofta Nadella kontaktirao australskog premijera i zajedno sa starijim direktorima zatražio sastanak na kojem su iznijeli svoje želje i planove za to tržište.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay