Ovo je prvi puta u povijesti da hoteli iz Münchena skupa dolaze u Hrvatsku tražiti radnu snagu, i to u poziciji nekoga tko pristupa tržištu radne snage, ne da tržište radne snage pristupa njima.

Naime, radi se o tailor-made sajmu Hotel Job Fair koji se organizira upravo za njih u Zagrebu 14. rujna, te Splitu 15.rujna.

Priča oko Hotel Job Fair sajma počela je prošle godine, kada je Petar Aračić sa svojim partnerom ponudio tržištu drugačiji model sajma zapošljavanja. Hotel Job Fair se prošle godine održao u Beogradu, Sarajevu i Skoplju, a što se pokazalo kao pun pogodak. Naime, prednost ovako koncipiranog sajma poslova je što kandidati imaju mogućnost razgovora s regruterima iz hotela jedan na jedan i odmah potpisati ugovor o radu, te praktički drugi dan početi raditi.

Zahvaljujući regionalnom uspjehu, organizatorima su se direktno javili hotelijeri iz Bavarske okupljeni u neformalnu asocijaciju, te su im ispred Hotel Job Fair predložili da samo za njih naprave tailor-made sajam poslova u Zagrebu i Splitu.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay