Pristojbu HRT-u plaćate zbog toga što imate prijamnik u motornom vozilu registriranom na vaše ime, a pritom ste fizička osoba koja ne plaća HRT pristojbu za prijamnik u svom kućanstvom, odnosno niste članovi kućanstva koje plaća mjesečnu pristojbu.

Fizičke osobe koje ne plaćaju mjesečnu pristojbu i nisu članovi kućanstva koje plaća mjesečnu pristojbu, dužne su plaćati pristojbu za prijamnik u motornom vozilu registriranom na njihovo ime, piše u čl. 34. st. 3. Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji. Zakon kaže da se sami morate prijaviti, piše HAK Revija

Osoba koja ima u vlasništvu ili posjedu prijamnik, a nije član kućanstva koje plaća mjesečnu pristojbu u skladu s ovim Zakonom, obvezna je HRT-u prijaviti prijamnik najkasnije u roku od 30 dana od dana nabave prijamnika ili registracije motornog vozila s ugrađenim prijamnikom, a promjenu adrese, mjesta stanovanja ili sjedišta najkasnije u roku od 15 dana od dana promjene.

Do odluke Ustavnog suda Republike Hrvatske postojala je zakonska obveza vašeg leasing društva da vas prijavi Hrvatskoj radioteleviziji. To joj je bila zakonom propisana dužnost.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay