Domaći proizvođač naprednih rješenja za upravljanje dronovima iz prvog lica preuzima švicarsku kompaniju s kojom su do sada usko surađivali

Osječka tehnološka tvrtka Orqa d.o.o. ponovo je potvrdila status svjetskog lidera u području razvoja tehnologije pogleda iz prvog lica (FPV) stjecanjem 100% udjela u švicarskom ImmersionRC-u, čime je došlo do jedne od najvažnijih poslovnih akvizicija u industriji FPV dronova. Potpisivanje ugovora između ovih dviju tvrtki prirodni je nastavak dosadašnje uspješne suradnje od koje i dalje možemo očekivati značajne inovacije korištenjem najnaprednijih digitalnih tehnologija, objavljeno je danas.

Zaokruživanje portfelja

Srđan Kovačević, izvršni direktor Orqe, koji se trenutačno nalazi u Washingtonu kao dio delegacije DIGITALEUROPE, također je vrlo zadovoljan ovim važnim dogovorom: “Spremni smo za buduće zajedničke inovativne uspjehe koji su zajamčeni spajanjem i akvizicijom IRC portfelja, čime će Orqa na globalnom tržištu moći ponuditi jedan od najcjelovitijih portfelja tehnologija za dronove.”

Orqa nastavlja s razvojem svih postojećih IRC proizvoda koji će se i u budućnosti prodavati, kao dio portfelja najmoćnije tvrtke FPV industrije sa sjedištem u EU.

Cijeli članak možete pročitati na: bug.hr