Trgovački lanac Spar Hrvatska danas je objavio kako je ukupni izvoz hrvatskih proizvoda putem tog lanca u zemlje gdje Spar Austrija posluje u prošloj godini dosegnuo 63 milijuna eura, pri čemu najveći porast bilježi izvoz u Italiju, za čak 75 posto.

Kako se navodi u priopćenju, Spar trgovine sve su značajniji izvozni kanal za hrvatske proizvođače prema zemljama Europske unije, ponajprije Austriju, Mađarsku, Sloveniju i Italiju.

Svoje proizvode putem Spara uspješno izvoze Podravka, Kraš, Franck, Mlinar, Gavrilović, Badel, Vindija, Cromaris i mnogi drugi veliki hrvatski proizvođači. Uz njih, i brojni su mali hrvatski proizvođači prepoznali prilike koju otvara prodaja putem Spara, navode iz tog trgovačkog lanca, izdvajajući nekoliko takvih proizvođača sa značajnijim porastima izvoza u Austriju, Sloveniju i Italiju.

Tako navode kako je u prošloj godini tvrtka Vimi za 34 posto povećala svoj izvoz kozmetičkih proizvoda u Austriju, a porast izvoza u tu zemlju za 76 posto bilježi tvrtka Incite, koja proizvodi blazinice za Pretty Baby.

Cijeli članak možete pročitati na: vecernji.hr

Foto: Shutterstock