Hrvatski Telekom, danas je prvi u Hrvatskoj započeo s komercijalnim radom 5G mreže koja je temelj budućeg tehnološkog razvoja gospodarstva i društva, izvijestili su u četvrtak iz te kompanije informirajući kako je u ovom trenutku 5G mreža dostupna na područjima Zagreba, Rijeke, Splita, Osijeka, Samobora i Svete Nedelje.

Pri tom poručuju kako Hrvatski Telekom s 5G gradi mrežu budućnosti koja će omogućiti povezivanje i automatizaciju velikog broja senzora, industrijskih uređaja, autonomnih vozila, dronova te daljnji razvoj telemedicine.

– Komercijalni početak rada 5G mreže je velika prekretnica za Hrvatski Telekom, ali i za cijelu telekomunikacijsku industriju u Hrvatskoj jer danas predstavljamo mrežu budućnosti. S 5G mrežom stvaramo prilike za brojne inovacije koje će omogućiti gospodarski i društveni razvoj. Danas postavljamo temelje budućnosti i ponosan sam što Hrvatski Telekom ponovno pomiče granice te postavlja nove standarde. S ovim tehnološkim iskorakom nastavljamo graditi svijet boljih mogućnosti temeljen na inovaciji, tehnološkom napretku i omogućavanju prilika koje digitalizacija pruža svima – izjavio je Kostas Nebis, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay