Ministar turizma Gari Cappelli i direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Kristjan Staničić uoči ovotjedne svjetske turističke burze ITB u Berlinu ističu da iz Njemačke očekuju sličan broj turista kao lani ili oko 3 milijuna, te da unatoč nešto usporenom ranom bukingu vjeruju u dobar ukupni godišnji turistički rezultat.

Najveća svjetska turistička burza ITB u Berlinu će od 6. do 10. ožujka okupiti više od 10 tisuća izlagača iz oko 190 zemalja, među kojima je i Hrvatska, čiju će turističku ponudu poslovnoj publici s njemačkog i drugih tržišta uz HTZ predstaviti i više od 30 turističkih tvrtki i zajednica.

I dok se na globalnoj razini i ove godine očekuje nastavak porasta turističkih putovanja, za neke su regije, za razliku od prošle dvije-tri godine, najave uoči ovog ITB-a nešto opreznije zbog usporenog ili i manjeg bukinga za predstojeće mjesece i ljeto, pogotovo na Mediteranu, koja je i jedna od najposjećenijih turističkih regija u svijetu.

Nameće se Turska s velikom ponudom, cjenovnim pogodnostima i ulaganjima u marketing, slično kao i Grčka, Egipat i druge zemlje sjeverne Afrike, koje nastoje privući što više turista nakon što su ih zadnje dvije-tri godine zbog političkih i drugih nestabilnosti gubile.

Cijeli članak možete pročitati na: hrportfolio.hr

Foto: Pixabay