ZAGREB, 15. svibnja 2017. (Hina) – Hrvatski telekom (HT) i ove godine od 15. svibnja do 16. lipnja provodi natječaj “Zajedno smo jači” u sklopu kojeg će sa 700 tisuća kuna podržati najbolje STEM edukacijske projekte u tri kategorije, najavili su u ponedjeljak iz HT-a.

Natječaj “Zajedno smo jači” HT provodi od 2004. od kada je s gotovo 10 milijuna kuna podržao ostvarivanje oko 300 projekata koji su pozitivno pridonijeli različitim segmentima društva, a ove godine, drugu za redom, okreću se STEM području u sklopu čega će nagraditi najbolje projekte u tri kategorije – edukaciji mladih, učitelja i profesora te inovativnim rješenjima koja pozitivno utječu na širu društvenu zajednicu.

Prva se kategorija odnosi na projekte koji omogućuju sustavnu edukaciju mladih i potiču njihovo zanimanje za STEM, a najbolji će projekt dobiti donaciju u iznosu od 200 tisuća kuna, dok će za drugu kategoriju projekata usmjerenih na edukaciju učitelja i profesora osnovnih i srednjih škola o STEM znanjima biti dodijeljeno 300 tisuća kuna. Treća kategorija odnosi se na inovativne digitalne i prvenstveno društveno odgovorne projekte s pozitivnim utjecajem na širu društvenu zajednicu od kojih će najbolji dobiti 200 tisuća kuna.

Na natječaj “Zajedno smo jači” mogu se javiti neprofitne ustanove sa sjedištem u Hrvatskoj, a prijavljeni projekti u svim kategorijama moraju primjenjivati bar jednu telekomunikacijsku tehnologiju te biti od važnosti za lokalnu i širu društvenu zajednicu.

“Kao i do sada prijavljeni projekti koji ispunjavaju kriterije prolaze i interni odabir zaposlenika HT grupe, koji potom sužavaju izbor na 15 projekata s najviše glasova. Nakon toga, od 26. do 30. lipnja, stručni žiri provest će finalnu selekciju tri dobitna projekta, po jedan u svakoj kategoriji, a pobjedničke projekte i primatelje donacija javno ćemo objaviti 3. srpnja”, poručuju iz HT-a.

 

(Hina)