ZAGREB, 30. svibnja 2017. (Hina) – Kompleks turističkog naselja HTP-a Korčula na otoku Korčuli obnovljen je sa 75 milijuna kuna te pod novim nazivom Port 9 sada ima 180 smještajnih jedinica na razini četiri zvjezdice i bilježi velik interes gostiju, a otvaranje je predviđeno u prvom dijelu lipnja, izvijestili su u utorak iz HTP-a Korčula.

Riječ je o četiri objekta visoke kvalitete ponude koja objedinjuje tradiciju Korčule s modernim pristupom turizmu, što je unutar novog resorta Port 9 osmislila agencija Fabular.

Mislilo se i na naslijeđe Marka Pola, korčulanske brodogradnje i kamenoklesarstva, pa su takvi i nazivi paviljona u sklopu naselja – Makul, što je izvedenica dalmatinskog izraza koji označava mjesto za vezivanje konopa na pramcu broda; Petral, što je na Korčuli i okolnim otočićima naziv za male kamenolome; Orno, po zajednici šuma hrasta crnike i crnoga jasena tipičnoj i gospodarski važnoj za Korčulu i Timun, dalmatinskom izrazu za kormilo.

“Tradicijom smo se vodili i u enogastronomskoj ponudi, gdje posebno mjesto zauzimaju korčulanska vina i domaće namirnice, ali i u dodatnoj ponudi sadržaja među kojima su mala škola brodogradnje i radionica kamenoklesarstva. U obnovi hotela maksimalno smo koristili hrvatska znanja i stručnjake, a cijeli projekt djelo je mladog splitskog arhitekta Duje Kaliterne, dok je gotovo sav namještaj proizveden u tvornici TVIN u Virovitici, kaže predsjednica Uprave HTP Korčula Ivana Hatvalić.

U sklopu novog resorta su i četiri vanjska bazena i tri restorana.

Novi objekti na Korčuli u sezoni će zapošljavati više od 340 radnika, a njihovim otvaranjem, uz dodatne nove sadržaje poput proljetnog festivala hrane i vina “Korčulanske pjatance”, očekuje se produljenje sezone na Korčuli i razvoj cijele destinacije.

(Hina)