ZAGREB, 1. lipnja 2017. (Hina) – Hrvatska turistička zajednica (HTZ) u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom (HOK) organizirat će radionice u sklopu projekta “Hrvatska 365 Gourmet”, s naglaskom na svjetskim trendovima u gastronomiji, enologiji i marketingu, najavili su iz Glavnog ureda HTZ-a.

Prva radionica planirana je za 6. lipnja u Splitu, druga 14. lipnja u Opatiji, dok će preostale dvije biti na jesen u Zagrebu i Osijeku.

Na prvoj radionici u Splitu sudionici će se moći educirati o svjetskim kulinarskim trendovima, lokalnoj kuhinji, modernom slastičarstvu, menadžmentu restorana te o Michelinovim zvjezdicama o čemu će govoriti Michelinovi chefovi Lionel Levy, poznat kao predvodnik nove mediteranske kuhinje te glavni chef restorana Ora d’ Aria u Firenci Marco Stabile

Bit će tu i chef slastičar Yoan Dessarzin, koji je glavni slastičar u hotelu Intercontinental Marseille- Hotel Dieu, ugledna sommelierka Mira Šemić, te Mario Meštrović, sommelier sa međunarodnom A.S.I. diplomom, dok će o marketingu u gastronomiji i brendiranju restorana govoriti Gabriel Vasquez, koji je radio za brojne restorane diljem svijeta.

Sve će radionice, kako kažu iz Glavnog ureda HTZ-a, imati edukativnu ulogu i prije svega su namijenjene chefovima.

(Hina)