Hrvatska turistička zajednica (HTZ) do kraja ove godine provodi posebnu promotivnu kampanju poslovnog turizma kao jednog od ključnih segmenata hrvatske turističke ponude, izvijestili su u četvrtak iz HTZ-a, navodeći da se kampanja provodi na devet svjetskih tržišta.

Ta se kampanja provodi na tržištima Francuske, SAD-a, Njemačke, Austrije, Velike Britanije, Beneluxa, Italije, Rusije i Slovenije, i to putem društvenih mreža (Linkedin), print oglasa u specijaliziranim MICE izdanjima te online kanalima oglašavanja.

“Poslovni turizam predstavlja važan turistički proizvod jer individualni i grupni poslovni gosti čine stabilan izvor potražnje, koja je, ovisno o trendovima, najizraženija u razdobljima pred i posezone”, istaknuo je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Iz HTZ-a podsjećaju da provode i druge aktivnosti usmjerene na promicanje poslovnog turizma pa će u 2019. nastupati na najznačajnijim specijaliziranim kongresnim burzama kao što su IMEX Frankfurt, IMEX America, IBTM Barcelona i CONVENTA Ljubljana.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay