Premijer Andrej Plenković u srijedu je izjavio da sredinom idućega tjedna Hrvatska šalje u Bruxellesu pismo namjere o pristupanje europodručju, a najavio je i da će Vlada nastaviti s daljnjim poreznim rasterećenjem, ocjenivši pritom da su makroekonomski trendovi izvrsni.

“Sva četiri čovjeka ključna su u kontekstu prihvaćanja našega pisma, kojim radimo prvi korak ne bismo li postali dio onoga što zovemo Europski tečajni mehanizam II. “Mi to želimo. Mislim da smo napravili jako dobre konzultacije i sa središnjom bankom i s Komisijom, naveli nekoliko reformskih područja na kojima ćemo raditi sljedećih godinu dana”, izjavio je Plenković.

Dodao je kako bi pismo namjere trebalo biti upućeno sredinom idućega tjedna. 

Istaknuo je da je samo u prosincu lani, promjenama pravilnika o neoporezivim primicima 450 tisuća ljudi dobilo višu plaću, a sve skupa dobili su više od 1,5 milijarde kuna.

“Mi ćemo tim smjerom nastaviti. Postoji radna skupina, zaduženo je Ministarstvo financija, oni rade analize i tamo gdje bude prostora mi ćemo ići u daljnje rasterećenje jer smatramo da je to dobro, a pritom moramo rješavati sve ono što je na dnevnom redu Vlade i što su naše obveze”, kazao je.

Cijeli članak možete pročitati na: vecernji.hr

Foto: Pixabay