Ranije ove godine Indija je postala najmnogoljudnija zemlja na svijetu otevši tako poziciju koju je dugo vremena držala Kina. Kao velika zemlja s mladom populacijom, odnosno prosječnom dobi od 28 godina ova je zemlja primamljiva za tvrtke koje žele diverzificirati svoje rizike van Kine iako je Kina već 40 godina ‘tvornica svijeta‘. Indija je sada ‘sljedeća velika stvar‘, odnosno gospodarstvo koje bi moglo poremetiti globalni poredak.

Administracija indijskog premijera Nerendre Modija ozbiljno je shvatila svoju ulogu u nastojanju da Indija postane ‘sljedeća Kina‘ pa gospodarstvo nastoji potaknuti ulaganjima, a među investitorima koji žele ulagati u Indiju su i Elon Musk te tehnološki div Apple. Čak je i investitor Mark Mobius, poznati zagovaratelj Kine kao centra tehnološkog napretka, nedavno reklamirao Indiju kao ‘pravu budućnost‘.

Ipak, nije baš tako lako stvoriti novi tehnološki centar svijeta pogotovo ne u državi kao što je Indija. Donosimo koje su to prepreke koje stoje na putu investitorima da od Indije naprave ‘novu Kinu‘.

Cijeli članak možete pročitati na: lidermedia.hr

Foto: Pixabay