Uz vrlo vrijedno znanje i iskustvo koje će steći kao polaznici programa, osnivači hrvatskih startupa dobit će i vrijedne kontakte iz samog vrha tehnološke i financijske zajednice u SAD-u.

Infobip je udružio snage s američkim tvrtkama Google i Goldman Sachs i pokrenuo poseban program mentorstva za startupe iz Hrvatske. Programu pod imenom Scale|Croatia pristup će imati odabrani hrvatski startupi iz Infobipovog Startup Tribe programa, a program će se realizirati jednom godišnje.

Kako najavljuju iz Infobipa, u prvoj godini i premijernom izdanju Scale|Croatia osnivači iz 16 domaćih startupa sudjeluju u 4-mjesečnom mentorskom programu s vodećim tehnološkim i financijskim stručnjacima koji će im omogućiti još brži i kvalitetniji razvoj te skaliranje svojih tvrtki.

Činjenica da su takva globalna imena poput Googlea i Goldman Sachsa prepoznala potencijal našeg startup ekosustava važna je potvrda i nama u Infobipu, ali i rastućem tehnološkom sektoru u Hrvatskoj koji se nameće kao novi europski tehnološki hub koji velikim korakom ide prema naprijed. Uvjeren sam da će startupi koji su dio programa iskoristiti sve prilike koje im on donosi, rekao je Nikola Pavešić, direktor startupa u Infobipu i voditelj projekta Startup Tribe.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr