Europski projekt Cloud IPCEI predstavlja središnji projekt industrijske i digitalne politike za Europu, a koordiniraju ga Njemačka i Francuska. Cilj projekta je izgraditi sljedeću generaciju suverene digitalne cloud infrastrukture u skladu s europskim vrijednostima.

Visokoučinkovita i sposobna za rad u stvarnom vremenu digitalna infrastruktura trebala bi rezultirati uspostavom energetski učinkovitih, automatiziranih i povezanih usluga koje trenutno nisu moguće, ali će postati dostupne kako pružatelji i korisnici budu mogli povezivati i zajednički koristiti svoje računalne kapacitete i rješenja na standardiziran način.

Ministar gospodarstva i akcije za klimu Robert Habeck izjavio je: “Odobrenje Europske komisije znači da sljedeći veliki europski projekt za digitalnu tranziciju naše industrije sada može brzo krenuti. Cloud IPCEI ključni je projekt i donijet će odlučujući doprinos osiguravanju digitalne i tehnološke suverenosti Europe te jačanju konkurentnosti europske industrije, primjerice u korištenju Industrije 4.0 i autonomne vožnje.”

Cijeli članak možete pročitati na: poslovnipuls.com

Image by Pete Linforth from Pixabay