Nakon što je u svibnju prošle godine OTP banka postala potpunom vlasnicom Splitske banke, proces integracije tih banaka završit će 1. listopada 2018. te će jedinstvena banka poslovati pod imenom OTP banka Hrvatska sa sjedištem u Splitu, izvijestili su u četvrtak iz Splitske banke.

Njihovim spajanjem nastat će četvrta po veličini banka u Hrvatskoj, snažno nacionalno prisutna s razgranatom mrežom poslovnica i bankomata i dominantnom ulogom na jadranskoj obali.

Brend OTP banke, naglašava se, međunarodno je prepoznatljiv u regiji srednje i istočne Europe, u kojoj OTP Grupa posluje u devet zemalja.

– Novi, budućnosti usmjeren korporativni brend, u skladu je sa strategijom razvoja banke u Hrvatskoj: snažna nacionalna prisutnost, digitalno napredna rješenja, atraktivne ponude i uvjeti za klijente u širokom portfelju proizvoda, stoji u priopćenju.

Sa sjedištem u Splitu, banka će i nadalje zadržati nacionalno-lokalni model organizacije. Središnje funkcije banke će, osim u Splitu, i dalje biti u Zadru i Zagrebu, s regionalnim poslovnim središtima u Dubrovniku, Puli, Osijeku i Varaždinu.

Cijeli članak možete pročitati na: lider.media

Foto: HINA