Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić rekla je u srijedu da će ove godine intenzivnije krenuti provedba mirovinske reforme te daljnja reforma sustava obrazovanja, a kazala je i da predstojeću parlamentarnu raspravu o njezinu opozivu vidi kao pokušaj pojedinaca iz oporbe da velik problem Agrokora koriste za vlastitu promociju.

U emisiji Hrvatskog radija “A sada Vlada” Dalić je, između ostalog, istaknula da se dovršava nacionalni program reformi.

“Taj dokument donijet će nastavak nekih od već postojećih reformi, reformi koje provodimo, a to onda u prvom redu znači i promjene i daljnja poboljšanja u području investicijskog okruženja, u području poslovne klime, dakle općenito jačanja atraktivnosti Hrvatske kao investicijske destinacije.

S druge strane, pripreme koje smo obavili prošle godine omogućavaju da sada intenzivnije krenemo u provedbu mirovinske reforme, dakle izmjenu propisa o mirovinskom sustavu, državnoj administraciji i naravno daljnje intenziviranje i daljnje provođenje reformi sustava obrazovanja”, naglasila je Dalić.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Shutterstock