Odgovor na to pitanje u svibnju ove godine dali su iz CNN-a, na temelju usporedbe odabira dionica ChatGPT-a i nekih od najvećih britanskih investicijskih fondova. Novinari su pratili kretanje dioničkog portfelja od početka ožujka do kraja travnja i rezultati su bili prilično zanimljivi. Tijekom tog razdoblja ChatGPT-ev portfelj koji je uključivao 38 dionica ostvario je porast od 4,9 posto, dok su tijekom istog razdoblja deset najvećih investicijskih fondova bili u minusu od prosječnih 0,8 posto.

Na CNN-u su tada komentirali kako se ChatGPT pokazao kao bolji investitor u odnosu na menadžere najvećih fondova. Koliko je AI uspješan u investicijama dionica, pokušavala je doznati i ekipa koja je na Twitteru pokrenula profil The GPT Portfolio te se odlučila uložiti 50 tisuća dolara u dionice koje je predložio chatbot ChatGPT.

Od sredine svibnja kada je AI počeo trgovati pa do kraja prošlog mjeseca, vrijednost investicije porasla je za 8,7 posto, odnosno povećala se za 4,349 dolara. Tijekom posljednjeg razdoblja umjetna inteligencija prodala je pet dionica (uključujući i dionice Tesle), dok je u svom portfelju zadržala dionice kompanija poput Nvidije, Microsofta i McDonald’sa.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay