Usprkos visokim traženim cijenama za stanove u starogradnji posljednjih godina u Zagrebu, realni podaci prosječnih cijena ostvarenih pri kupoprodaji u takvim objektima za prošlu godinu pokazuju nešto razumniju situaciju na tržištu nekretnina. Prikaz ostvarenih prosječnih cijena kvadrata u starijim objektima donosimo ekskluzivno, u suradnji s Burzom Nekretnina.

Cijene variraju od najniže prosječne u Zagrebu u Donjoj Dubravi koja je 1157 eura za kvadrat, odnosno 1034 eura za kvadrat u Sesvetama, do one najviše od 1905 eura za kvadrat u Donjem gradu (strogi centar).

Cijene bi se s te liste, neupućenima u tržište nekretnina, mogle činiti male, ali govorimo o prosječnim ostvarenim cijenama, što znači da su neki prodali svoj stan u nekom kvartu za znatno više, a neki i za manje.

Zanimljiv je i podatak da zapravo mnogi stanovi oglašeni na tržištu ne pronalaze kupce, tek se svaki peti u Zagrebu proda. Izuzetno je bitno da je cijena određena realno i ako je objektivno određena, stan relativno brzo pronađe kupca jer je tržište aktivno.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Pixabay