Početkom ove godine 87 posto građana EU-a, u dobi od 16 do 74 godine, koristilo je internet barem jednom u posljednjih 12 mjeseci, a digitalizacija na poslu sve više mijenja i radne zadatke, pokazalo je istraživanje Europskog statističkog ureda Eurostata.

Od korisnika interneta koji su bili zaposleni, njih 71 posto reklo je da na poslu koristi računala, pametne telefone, tablete ili druge prijenosne uređaje. U Hrvatskoj taj udio iznosi 66 posto. Na razini EU-a, u prosjeku ih je 19 posto na poslu koristilo kompjuteriziranu opremu ili strojeve, a kod nas taj udio iznosi tri posto.

U 2018. najveći udio zaposlenih korisnika interneta koji su na poslu koristili računala, pametne telefone, tablete ili druge prijenosne uređaje, odnosno kompjuteriziranu opremu, zabilježen je u Nizozemskoj, (93 posto), a najniži u Rumunjskoj (36 posto). U Hrvatskoj taj postotak iznosi 69 posto dok je prosjek u EU 74 posto.

Radni zadaci 16 posto zaposlenih korisnika interneta u EU promijenili su se zahvaljujući novom softveru ili kompjuteriziranoj opremi, a 29 posto anketiranih moralo je naučiti kako koristiti novi softver ili opremu za potrebe svog posla.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay