Lani su kupili četiri kompanije, uključujući Peerless Network, tvrtku za mobilne poruke. Prihodi su im premašili 1,2 milijarde eura

Informacija prema kojoj hrvatska softverska kompanija Infobip razmatra nova preuzimanja te za sljedeću godinu priprema IPO osvanula je u srijedu ujutro kao najčitaniji članak na najprestižnijem poslovnom portalu Bloombergu, što je znak kako aktivnosti Infobipa privlače iznimnu pažnju poslovne i investicijske razine. Bloomberg je privatna financijska, softverska, podatkovna i medijska kompanija s 20-ak tisuća zaposlenih na 176 lokacija globalno.

Kao nakladnik Bloomberg prvenstveno proizvodi tzv. premium poslovni sadržaj svih formi te ima oko 350.000 pretplatnika s ukupnim dosegom pojedinih digitalnih medijskih proizvoda koji se mjeri desecima milijuna čitatelja, što je u ovoj vrsti probrane, stručne i superutjecajne poslovne publike ekstremno puno. Infobip je hrvatska kompanija sa sjedištem u Vodnjanu koja prvenstveno razvija komunikacijska rješenja za niz vrlo poznatih kompanija, među kojima je i Uber.

Samo u 2021. godini kupili su četiri kompanije, uključujući Peerless Network, globalnog pružatelja VoIP (Voice over IP) usluga, a za čiju transakciju još čekaju odobrenje regulatora. Infobipu su prihodi premašili 1,2 milijarde eura, što je veličina koja počinje privlačiti investitore teške kategorije. Nakon akvizicija njihova rješenja procesuiraju oko 350 milijardi interakcija s potrošačima kroz različite komunikacijske kanale, čime su vrlo zanimljivo pozicionirani po pitanju razvoja odnosno investiranja.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Pixabay