Beznačajnost modernih poslova, ali i pandemija, pridonijeli su tome da mnogi mijenjaju svoj pristup radu, a taj novi trend na društvenim mrežama dobio je naziv “tihi otkaz”.

Umjesto da rade prekovremeno petkom, organiziraju poslovna putovanja ili besplatno poslu uče šefove rođake, ovi pojedinci izbjegavaju činiti više nego je nužno potrebno i odbijaju se pridružiti mentalitetu probijanja na poslu. Oni rade samo ono što moraju, odlaze po isteku radnog vremena i gase službene mobitele, piše Guardian.

Maria Kordowicz, viša asistentica i direktorica centra za interprofesionalnu edukaciju i učenje na Sveučilištu u Nottinghamu, kaže da je porast ovakvog trenda povezan sa značajnim padom zadovoljstva na poslu.

Gallupovo globalno izvješće o radnim mjestima ove godine pokazalo je da je tek 9 posto zaposlenih u Ujedinjenom Kraljevstvu zainteresirano i entuzijastično zbog svog posla.

“Od početka pandemije se odnos ljudi prema poslu proučava na mnoštvo načina, a stručna literatura jasno navodi da se taj odnos promijenio”, kaže Kordowicz. “Potraga za značenjem postala je jasnija. Tijekom pandemije osvijestili smo vlastitu smrtnost, ima nešto egzistencijalističko u razmišljanju o tome što bi nam posao trebao značiti i kako možemo zauzeti ulogu koja više odgovara našim vrijednostima.”

Cijeli članak možete pročitati na: hr.n1info.com