Nakon dvije godine pandemije, turistička industrija je zadovoljna što Nijemci svoju želju za putovanjem ovog ljeta ponovo pretvaraju u rezervacije za odmor. Poručili su to početkom mjeseca iz Njemačkog udruženja putničkih agencija (DRV).

Cijene hrane u Hrvatskoj su, kaže BR24, porasle. Ogroman rast cijena primjetan je i u ugostiteljstvu.

Primjerice, prije pandemije korone, pivo u pivnici u glavnom hrvatskom gradu Zagrebu koštalo je dvanaest kuna, odnosno oko 1,60 eura.

Za tamošnje pivo sada treba platiti 19 kuna, što je protuvrijednost nešto više od 2,50 eura. U popularnim turističkim mjestima poput Splita, Dubrovnika ili Rovinja cijene su znatno više, kažu.

Ručak za četveročlanu obitelj lako može koštati 700 kuna i više, što je u protuvrijednosti oko 93 eura. Prema podacima Hrvatskog zavoda za statistiku, porasle su i cijene hotela. Bili su skuplji više od dvanaest posto ovog svibnja u odnosu na svibanj 2021.

Portal navodi i da, bilo da se radi o gradskom izletu u Dubrovnik ili odmoru na plaži na Krku, turisti moraju biti spremni na veće troškove i u Hrvatskoj.

I dalje jedno od najpopularnijih odredišta

Prema istraživanju GfK-ovih istraživača potrošača koje je naručio Bavarski centar za turizam (BZT), 69 posto ispitanih koji općenito putuju svakako bi željelo otići na odmor ovog ljeta.

Hrvatska je još uvijek popularna destinacija za putovanja.

Cijeli članak možete pročitati na: hr.n1info.com

Foto: Pixabay