U samo 24 sata od prosvjeda HDZ je uplatio 1,1 milijun kuna za obnovu, preplavio društvene mreže objavama o potresu i sazvao pressicu o plaćanju najamnina

Nakon efektnog i izrazito televizičnog prosvjeda na Markovom trgu, mirnoća koja je isijavala iz odgađanja donošenja zakona za postizborni period, pretvorila se u pomalo uspaničeni topot. Kao da je Vlada odjednom postala svjesna opasnosti da im se cijela kampanja pretvori u objašnjavanje zašto su raspustili Sabor prije donošenja Zakona o obnovi Zagreba nakon potresa.

Strka. Čini se da ta riječ najpreciznije opisuje ono što se u posljednjih 30-ak sati događa u odnosu vladajućih prema temi koja je – za širu javnost nimalo iznenađujuće – postala primarnom u predizbornoj kampanji koja je upravo krenula. Žestoki prosvjed koalicije lijevih stranaka pred Saborom, s dojmljivom sekvencom Andreja Plenkovića koji pokušava izmigoljiti iz verbalnog klinča s Tomislavom Tomaševićem dok se Markov trg trese od zvižduka, kao da je označio grubo buđenje za političke stratege u vladajućoj stranci prijeteći postati jednim od ključnih simbola izbora 2020. godine.

Državni tajnik u ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja Željko Uhlir je na sastanku s HGK najavio kako se sa Svjetskom bankom priprema ugovor o obnovi i sanaciji težak 200 milijuna kuna.

Cijeli članak možete pročitati na: telegram.hr

Foto: Pixabay