Trend rada četiri dana u tjednu usvaja sve više svjetskih kompanija, a istraživanje portala MojPosao na 1100 ispitanika pokazalo je da domaći zaposlenici u vezi s time ne kaskaju za svojim stranim kolegama. Čak 70 posto ispitanika koji sad rade ‘klasično‘ radno vrijeme odabralo bi rad četiri dana u tjednu po osam sati

Petak je, sunčano, toplo, proljetno, a vi… ne radite. Da, dobro ste pročitali! Ne radite. I ne zbog toga jer ste baš ovaj petak odlučili uzeti slobodni dan ili dan godišnjeg odmora, već zbog toga što je uveden četverodnevni radni tjedan. I dok čitate ovo, pomislit ćete da je takav scenariji dio neke bajke ili priče koju ste pročitali u stranim medijima, ali zapravo trend je to koji se polako, ali sigurno, širi diljem svijeta i samo je pitanje vremena kada će takva praksa postati normalna i kod nas.

Temu četverodnevnoga radnog tjedna pod svjetla reflektora vratilo je zadnje istraživanja na tu temu. Riječ je o šestomjesečnom istraživanju koje su provele neprofitne organizacije 4 Day Week Global i 4 Day Week UK Campaign u suradnji s istraživačima sa sveučilišta Cambridge, Oxford te Boston College.

Cijeli članak možete pročitati na: lidermedia.hr

Image by StockSnap from Pixabay